ניסית עם התחליף בשר סייטן ?
מתכון לחמים צמחי .(מתכון של השפית נלי):
 
המצרכים:
12 פטריות שיטאקי מיובשות
1/2 כוס גרגירי חומוס -יבש
1/2 כוס שעועית - לבנה
1/3 כוס שמן
2 בצלים חתוכים לרצועות עבות
3 גזרים מקולפים וחתוכים לחתיכות גסות.
10 שיני -שום מקולפות
כף סוכר -חום
1 כפית פפריקה - מתוקה
1 כפית פפריקה -מעושנת
1 כפית זרעי - כמון
1 כפית מלח
450 גרם סייטן - לחתוך לקוביות של 3 ס"מ
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
6 ביצים גדולות (עדיף ביצי חופש / ביצים אורגניות)
3 כפיות רוטב -סויה, (רצוי מהסוג הטבעי.)
1/4 כפית פלפל טחון טרי
לקישוט: עלי -פטרוזיליה קצוצים.
אופן ההכנה:
בלילה לפני:
1. שוטפים את הפטריות ומשרים אותן ב-3 כוסות מים, ומניחים צלחת קטנה ,או קערית שתעמוד מעל הפטריות ,בכדי להשאיר אותן מתחת למים (פטריות שיטאקי נוטות לצוף
- בתוך מי -ההשריה).
 
2 . משרים את החומוס והשעועית. בודקים כי מי ההשריה מכסים אותם בעוד 12 ס"מ.
 
הכנת החמין:
מחממים תנור ל-100 מעלות.
3.מוציאים את הפטריות ממי -ההשריה ,
שומרים את מי ההשריה,ומוסיפים מים קרים למי ההשריה,
עד לקבלת 6 כוסות של נוזלים בסה"כ.
3. בסיר כבד, מחממים את שמן -הזית על אש בינונית.
ומוסיפים את הבצל ,ומערבבים עד שהבצל הופך שקוף, 3-4 דקות.
מוסיפים את הגזר, את השום, הסוכר, הפפריקה המעושנת -וגם את הפפריקה המתוקה,
את זרעי -הכמון, וכפית אחת של מלח.
מבשלים במשך 2 דקות, עד שהתבלינים מתחילים להפיץ ריח.
 
4. מסננים את השעועית וגרגרי-החומוס, ומפזרים אותם מעל הבצל והתבלינים.
יוצרים שכבות של הסייטן, הפטריות, והתפוחי אדמה.
את הביצים מניחים בסוף, מעל שאר המרכיבים.
מוזגים בעדינות את מי -הפטריות שיטאקי ,לצקת אל דפנות הסיר ,
כדי שלא לפרק את שכבות התבשיל.
מוסיפים את רוטב הסויה, והפלפל. ומגבירים את האש לחום גבוה, ומביאים לרתיחה.
 
מכסים את הסיר, (חשוב שהסיר יהיה עמיד לחום התנור.)
מעבירים אותו לתנור שחומם מראש לטמפ' של 100 מעלות,
ומבשלים כ-8 שעות.(לילה.) עד שהשעועית והחומוס רכים ,אך עדיין שומרים על צורתם,
והנוזלים מצטמצים לרוטב עשיר.
 
בסוף הבישול מוציאים את הביצים לקערה נפרדת.
 
מעבירים את הירקות והסייטן לצלחת הגשה חמה.
עם כף מחוררת מוציאים את החומוס, השעועית, הבצל, ומניחים על גבי הצלחת.