מחפשת מתכון מושלם לחמין צמחוני שיורגש בו שומן תחליף לבשר

ציפהלה

New member
מחפשת מתכון מושלם לחמין צמחוני שיורגש בו שומן תחליף לבשר

נהייתי צמחונית, ואני לא מצליחה להגיע לתוצאה משביעת רצון... תרתי משמע..
 

חנהפ

Active member


קטניות, המון שום, קוגל שווה תיבול כמו פפריקה מעושנת/בהרט.
טעים זה יהיה
לעולם לא כמו עם בשר.
 

חנהפ

Active member
כמו שכבר כתבת: "אני לא א'גרעסער מומחה"

יש גם קוגל שמבשלים בחמין
 

שרי 55510

New member
ניסית עם התחליף בשר סייטן ?

מתכון לחמים צמחי .(מתכון של השפית נלי):
&nbsp
המצרכים:
12 פטריות שיטאקי מיובשות
1/2 כוס גרגירי חומוס -יבש
1/2 כוס שעועית - לבנה
1/3 כוס שמן
2 בצלים חתוכים לרצועות עבות
3 גזרים מקולפים וחתוכים לחתיכות גסות.
10 שיני -שום מקולפות
כף סוכר -חום
1 כפית פפריקה - מתוקה
1 כפית פפריקה -מעושנת
1 כפית זרעי - כמון
1 כפית מלח
450 גרם סייטן - לחתוך לקוביות של 3 ס"מ
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
6 ביצים גדולות (עדיף ביצי חופש / ביצים אורגניות)
3 כפיות רוטב -סויה, (רצוי מהסוג הטבעי.)
1/4 כפית פלפל טחון טרי
לקישוט: עלי -פטרוזיליה קצוצים.
אופן ההכנה:
בלילה לפני:
1. שוטפים את הפטריות ומשרים אותן ב-3 כוסות מים, ומניחים צלחת קטנה ,או קערית שתעמוד מעל הפטריות ,בכדי להשאיר אותן מתחת למים (פטריות שיטאקי נוטות לצוף
- בתוך מי -ההשריה).
&nbsp
2 . משרים את החומוס והשעועית. בודקים כי מי ההשריה מכסים אותם בעוד 12 ס"מ.
&nbsp
הכנת החמין:
מחממים תנור ל-100 מעלות.
3.מוציאים את הפטריות ממי -ההשריה ,
שומרים את מי ההשריה,ומוסיפים מים קרים למי ההשריה,
עד לקבלת 6 כוסות של נוזלים בסה"כ.
3. בסיר כבד, מחממים את שמן -הזית על אש בינונית.
ומוסיפים את הבצל ,ומערבבים עד שהבצל הופך שקוף, 3-4 דקות.
מוסיפים את הגזר, את השום, הסוכר, הפפריקה המעושנת -וגם את הפפריקה המתוקה,
את זרעי -הכמון, וכפית אחת של מלח.
מבשלים במשך 2 דקות, עד שהתבלינים מתחילים להפיץ ריח.
&nbsp
4. מסננים את השעועית וגרגרי-החומוס, ומפזרים אותם מעל הבצל והתבלינים.
יוצרים שכבות של הסייטן, הפטריות, והתפוחי אדמה.
את הביצים מניחים בסוף, מעל שאר המרכיבים.
מוזגים בעדינות את מי -הפטריות שיטאקי ,לצקת אל דפנות הסיר ,
כדי שלא לפרק את שכבות התבשיל.
מוסיפים את רוטב הסויה, והפלפל. ומגבירים את האש לחום גבוה, ומביאים לרתיחה.
&nbsp
מכסים את הסיר, (חשוב שהסיר יהיה עמיד לחום התנור.)
מעבירים אותו לתנור שחומם מראש לטמפ' של 100 מעלות,
ומבשלים כ-8 שעות.(לילה.) עד שהשעועית והחומוס רכים ,אך עדיין שומרים על צורתם,
והנוזלים מצטמצים לרוטב עשיר.
&nbsp
בסוף הבישול מוציאים את הביצים לקערה נפרדת.
&nbsp
מעבירים את הירקות והסייטן לצלחת הגשה חמה.
עם כף מחוררת מוציאים את החומוס, השעועית, הבצל, ומניחים על גבי הצלחת.
 
לפי מה שידוע לי, הטעם בא מהתבלינים...

התחליפים לרוב (סויה/בונזו, טופו, סייטן וכו) הן ללא טעם והתבלינים הן אלה שמעניקים לו טעם...
 

KindOfFish

New member
חמין מוזר ......

נראה כמו תבשיל קדרה אסייתי שניסו לגייר אותו בכוח
 

ציפהלה

New member
תודה!! יצא נפלא. מפרטת בפנים מעט שינויים והמלצות.

ושוב תודה, כי ככה רציתי אותו!!
הוספתי כוס גריסים.
המרתי פפריקה מעושנת ברגילה, ובמקום מלח השתמשתי במלח מעושן.
שמתי גם ארטישוק ירושלמי, ושמפיניונים עייפים מהמקרר...

לעניות דעתי אם מוסיפים גריסים כבר יש חלבון מלא (בתוספת הקטניות), כך שאין צורך בסייטן, אלא אם ממש אוהבים.
התיבול היה מושלם!
הפטריות היו נגיסות וטעימות ברמה אחרת.
שומרת את המתכון!!!!!
 

mykal

New member
אני מבשלת חמין צמחוני

ללא שומן בכלל, וככל מה שלא רוצים זה את טעם הבשר.
הוא טעים מאוד, ועשיר מאוד,
והמיוחד בו שלמרות שמתבשל הרבה זמן, לא כבד ולא מעיק.
 

mykal

New member
הכנת החמין שלי,

רוב ההכנה נעשית הרבה לפני העמדת הסיר.
אני קונה את סוגי הקטניות האלה--שעועית לבנה שעועית חומה,
חומוס וגריסים.
ואז משרה את הקטניות (מלבד הגריסים) במים ליום שלם,
מסננת את המים, כמעט מיבשת את הקטניות, מערבבת אותם ומקפיאה בשקיות במקפיא.
אני גם מכינה מעין קציצות עגולות מארכות. קמח ועל כל כוס קמח ביצה,מטגנת בצל, על כל כוס קמח רבע כוס שמן. פלפל שחור--לשה לכדי בצק ויוצרת גלילי בצק.

ביום שישי בבוקר, מקלפת תפוחי אדמה, מוציאה שקית קטניות מהמקפיא,
מוסיפה גריסים שופכת מים שיכסו את כל מה שבסיר ועוד קצת--מרתיחה,
ואז מוסיפה את גלילי הבצק, ומוסיפה תבליים--פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה
פלפל שחור ומלח. (לפני שבועיים נתתי את המתכון לחברה, היא הוסיפה גם קצת סילאן) ממשיכה להרתיח על אש נמוכה כ20 דקות. לפני שבת מרתיחה ולתנור
או לפלטה, תלוי כמה דברים אמורים להיות חמים. ובצהרי שבת מוכן וטעים.
 

KindOfFish

New member
די כּלה איז צו שיין

קישקע עשוי ממעי סינטטי (אני לא חושב ) שהוא ממש בשרי
בבצל מטוגן - לא בשרי
קמח ו קמח תפוחי אדמה- לא בשרי
ולגירסה צימחונית מרגרינה ושמן .... (אצלי אני מוסיף שמאלץ)
ותבלינים - לא בשרי
נראה לי צמחוני

ואם היום אין חשק.... וזה רק דוגמה, יש גם בסופר שלי
[URL]http://www.of-anash.co.il/products/qiwqe-prvvh.html#prettyPhoto[/URL]
 

רוני1955

Active member
אז למה הקישקע?

את כל מה שכתבת אפשר לכדרר לכדורים. איזה תוספת טעם המעי הסינטטי יתרום לחמין?
ודרך אגב, אתמול אכלתי מעי כזה. זו המעטפת של הנקניקיות שהכנתי. לא הרגשתי שיש לו איזשהו טעם.
 

KindOfFish

New member
א וואָרעם אין כריין, איז זיכער אַז דאָס איז צוקער זיס

רייב רוני,
טשאָלנט - הוא למעשה כמו שאומרים בערבית "איינעם טאָפּ" (או סיר אחד בעברית) כלומר אבותינו הקדושים, היו זורקים את מה שהיה במקרר לסיר אחד מניכים על הפלטה, וזה שהיה ואם היה פלטה, והולכים לישון.
לאומת זאות אינגלה, הדור שלך חשוב לו שיהיה גם טעים ולא רק מזין (א מיאוסע לאַטע איז בעסער ווי אַ שיינעם לאָך) ולכן מבשלים את החמין כל מרכיב בניפרד, אני בבית מפריד עם שקיות קוקי (או קקי - לא זוכר איך קוראים לזה) וכך הטעם של כל חומר גלם נשאר ולא מתקבל בלילה מַבְחִילה, בעלת טעם מונוטוני.
ולכן כך או כך ההקישקע אם בשרי או פרווה לא משפיע על הטעם.

אבל הההקישקע מוסיף טעם תחושת שובע שמערבבים הכל יחדיו.
 
למעלה