ב ש ר ט י

ב ש ר ט י

הפורום פה גווע מה קורה האם הקור מרתיע אנשים מלהכנס למים האם נמאס לאנשים לכתוב או שכמוני בחודש האחרון נכנסים וגם אם נהנים אין שלל מצחיק קצת שככל שאתה נהיה מנוסה יותר והוצאת כבר דגים של ככה וככה קילו אתה במקביל נהיה בררן ומרבית הדגים של סביבות החצי קילו שעוברים מולך מקבלים חנינה וככה אתה צולל להנאתך בשאנטי של המצולות ללא יבול האמת שסבבה בשבילי לפחות צולל בשביל לצלול ואם מגיע מגיע אה כן עוד מחכה לאינטיאס הענק שיבוא והוא יבוא אני יודע ההוא מהחלום למי שזוכר
 

D the kid

New member
|מנסה להפריח קצת חיים| קח בינתיים שאלה:

בתור דייג מתחיל, שרגיל עד היום לצ'יפורות (דניסים) ובורים של חנויות, הופתעתי מהטעם של דגי ים. בהתחלה חשבתי שזה רק הסרגוסים והחדדים ככה (אולי גם בגלל שהם (מעצם היותי מתחיל) עדיין קטנים ולא "בשלים" מספיק - מה שלא הגיוני מבחינתי). אבל אז כשאכלתי גם בורי שגידי הביא לי, הבנתי שזו בעיה כללית. הבשר הרבה יותר תפל, פחות עסיסי ושומני מדגים בחנות. האם זה בגלל שהדגים בחנות מבריכות גידול והם "מפוטמים" "מכל טוב" ולכן בשרם יותר עסיסי. דיי התבאסתי בתור חולה על בשר דגים מהטעם של מה שתפסתי עד כה. זה אומר שאין ברירה וצריך להתרכז בלוקוסים ודגים של מים פתוחים
(לא קל בתור מתחיל שדג 3 פעמים עד היום
) נ.ב. תענה לחסויים
 
תענה לחסויים?

מה התקשרת לפון ולא עניתי? אם כן תשאיר הודעה... ואחזור אליך האמת שאנלא מרגיש ככה יכול להיות שיש איזה עניין של דג שפעיל יותר כי איננו שוחה במכלאה ואז אחוז השומן יורד אצלו - סתם אמירה שאין לי ידע אם נכונה אבל נשמע שיש בה היגיון אני מאמין שזה קשור יותר לצורת ההכנה שלך דניס למשל לא אמור לצאת יבש סביר להניח שהוא נצלה \ טוגן יתר על המידה דגים מאד מאד רגישים לבישול יתר ומתייבשים חושבני שזה העניין
 

t P R

New member
אתה רואה למה אני פחות הולך על הדגים האלו...

מעדיף לחכות למשהו טוב לחיך... :)
 

D the kid

New member
../images/Emo4.gif אחרי הבורי הבנתי שזה לא רק סרגוסים

אלא הבדל בין דגי ים לבריכה. הבאסה, שאם תיקח פרי של פעם (טבעי ללא כל מיני חומרי דישון/ריסוס וכאלה), הוא יותר טעים מהפירות של היום. חשבתי שבדגים הם יהיו יותר טעימים מה"מלאכותיים" של הבריכות. הופתעתי. הבשר רך כמו חמאה, אבל בלי טעם/טעם מוזר. לך תמצא עכשיו אינטיאס או לוקוס
 

t P R

New member
לדעתי דווקא בשר צייד יהיה יותר טוב

לא יצא לי להנות יותר מדי מהתפיסות שלי, יותר האנשים מסביבי, אבל ממה שכן יצא, זה היה תענוג. שוב, לרוב אלו היו טרולוסים והפלמידה הלבנה... נקווה שנבדוק את הטענה שלך שוב בקרוב
 

D the kid

New member
אם הכל יהיה בסדר,

אז בקרוב אני אוכל לצלול גם באמצ"ש
נקווה לטוב.
 

בשרטי

New member
חליל...

החלום שלך הוא גם החלום שלי... הפורום צולל כשקר וכשאנשים לא נכנסים למים. אישית לא צללתי כחודש-ואני מרגיש מיובש,מה שכן אני עושה אחת לשבוע אתהטבלה ומשפר עצירת נשימה-עוד מעט אולי 5 דק'......ואולי לא. אני בטוח שכשנכנס למים נצוף לפורום. אני מאושר על כל דיון יבש ושמח על דוח רטוב,עם דגים ובלי-זה לא משנה. לKID,לא תאמין כמה שאני אוהב סרגוסים של 200 גר'הם ומשפחת והחדדים נהדרים וטעימים יותר מכל דג אחד שאכלתי בזכות עסיסיותם. הפסקתי לרדוף אחרי הבורי-הוא לא מעניין אותי,יבש טפל וגיפ..... בהצלחה לכולנו! רוני
 
מחר לפני זריחה אני במים

מי יודע אולי סוף סוף נראה איזה טורף משייט במצולות כבר המון זמן שלא ראיתי לא פלמידות ולא אינטיאסים רק דגי סלע למיניהם אגב בתור שף לא מדופלם גמני חושב שסרגוסים הם דג מעדן של ממש רק שמתחילת החורף לא נגעתי באחד כל עוד לא מזדמן לי XL מול הקנה - לא העלתי רף בשנה האחרונה
 

D the kid

New member
אני דייג מתחיל לא שף מתחיל ../images/Emo46.gif

מילדותי אני אוהב דגים. ברור שדגים רגישים לבישול יתר. בואו ניקח בורי ודניס מחנות לעומת בורי וסרגוס מהים: בשל את כל הארבעה באותו אופן (תנור/מחבט/ברוטב וכו') עם אותה רמה של בישול ותקבל דברים שונים לגמרי
הדגים מהחנות עסיסיים בטירוף והדגים מהים תפלים ומוזרים בטעמם. בדגי הים הבשר רך, אבל תפל. אני לא מתכוון לאופן הבישול או מידת הבישול. אני מדבר על משהו שאני עושה שנים עם דג מחנות, ואז עושה את אותו הדבר בדיוק בכמה רמות בישול (קצת פחות/בול/קצת OVER COOKED) עם דג ים, ו-וואלה לא מתקרב בטעם
חליל, אם יום אחד נצא לדוג ביחד ותביא בורי, אני מזמין אותך אליי, שם אותו בתנור עם בורי מהפריזר שנקנה בחנות ותגיד לי אתה מתי להוציא את הדגים, תטעם ותגיד לי אם זה לא הבדל עצום. תיארתי לעצמי שאו שאולי זה סימפטום של האוכל שדגי הבריכות מקבלים, או שאולי בגלל שאני תפסתי דגים שהם יחסית צעירים ואולי יש קשר. אבל חשבתי שאני לא היחיד שירגיש את ההבדל הזה.
 
מזכיר לי

שהילדים שלי כל כך רגילים לחומוס אחלה או צבר (שכולו עמילן כימיקלים וחומרים תעשייתיים שאינם רלוונטים לחומוס) פעם ראשונה שהבאתי להם חומוס טרי נקי מסעיד בעכו מלך החומוס של מדינת ישראל הם חשבו שזה משהו אחר ולא חומוס אותו כנל לגבי כל אלה המורגלים לאכול "סטייק עין" ושאר בשרים מוזרקים ומתוספים בחומרים ה"בשרים" הללו רכים כמו חמאה והרכות הזו אינה טבעית לחלוטין תן לאחד כזה לנגוס אנטרקוט טבעי והוא יאמר לך שהוא לא מסוגל לאכול את זה בדוק נראה לי שאתה מורגל שנים בדגת בריכות אני כמעט ולא ואולי לכן לא כל כך מכיר את הבדלי הטעם תמיד אהבתי דגי ים ואכלתי בעיקר אותם עוד שנים לפני עידן החקלאות הימית בכלובים ואולי אני טועה לא יודע ולא מתיימר
 

D the kid

New member
../images/Emo45.gif בהחלט יש מצב.

אבל בגלל זה הזכרתי את הפירות - כי שם זה הפוך. כנראה אותו עיקרון של הבשר
טעם לא טעם, העיקר לצלול
 

erdooom

New member
אם אין דגים אז בואו לתחרות !

קר ? לא נכנסים למים ? אז אין כמו תחרות לתת מוטיבציה להתאמן. למרות שעכשיו לא נשאר ממש זמן להתאמן ... התחרות בסוף השבוע הבא.
 
למעלה