|לילה טוב, יש כניסה

Sודית

New member
אהלן וסהלן איש המתח - כייף לראות אותך גם כאן

ותודה על הלינק השווה.

אשמח אם תביא לנו כל פעם לכבוד שבת איזה מתכון שווה ועסיסי.
חשוב כמובן שיהיה תימני אסלי.....

שמחה שהגעת אלינו


מה הכוונה - בקרוב תהיה רשומה על כך?
 
נתבקשתי לכתוב על איך מכינים חילבה.

באופן אישי אני מכיר שני סוגים.
בקרוב אי"ה אעבוד על רשומה כזו.
 

מוקה22

New member
חילבה
אכן לכל אחד יש "טעם" אחר וא

אוהבת
את כל הסוגים והטעמים של החילבה
אין דומה חילבה של מישהי אחת למישהי שנייה, ואפילו לי ולאימי לא דומה

ובכל זאת, גם אני אביא את השיטה שלי ;

מכל שישי בבוקר מוקדם, משרה בהרבה מים קריםםםם,,,, כף גדושה בקערה עמוקה (יש לי קערה מיוחדת שמשתמשת בה רק לצורך זה) מכסה את הקערה, ומניחה בצד (שלא תזוז)
אפשר ורצוי להחליף את המים בזהירות שהתערובת לא תישפך בטעות,
חצי שעה לפני כניסת השבת, שופכת את המים בזהירות, מעבירה למקצף, ומתחילה להקציף (בפולסים)
מוסיפה לסירוגין (תוך כדי) מים, מיץ לימון, קורט מלח גס, פלפל אחד קטן ירוק, 2-3 שיני שום,עגבניה אחת קטנה, ולבסוף צרור קטן של קוזברה (בלי גבעולים) שטופה היטב
אח"כ, אי אפשר להפסיק לאכוללל
סבתי ואימי היו מקציפות ביד (בתימן לא היו מוצרי חשמל, ובכלל לא היה חשמל)
ויש לי חברה שנוח לה להקציף עם מקסר יד (מוט)
------------------
2 סיפורים מהחיים על חילבה

אגב, לפני המון שנים, עבדה איתי מישהי (ממוצא עירקי) ובקשה חילבה / מתכון
יש לנו במשרד מטבחון ומעט כלים,אני הבאתי את המצרכים
ועל הבוקר שהגענו, השרתי, לקראת הצהרים, קראתי לה והראתי לה את השלבים,(היא הביאה מהבית מכשיר ידני כזה שהיה חותך סלט ,
מכניסים את הירקות ומסובבים, זה פעם היה להיט)
והיא שגדולה ממני פי שניים, עשתה את הסיבובים חחחחח )
לאחר אותו יום, במשך עוד כמה ימים היא כ"כ התלהבה שעשה כל פעם שהתחשק לה,

ו,,,,,אח"כ הפסיקה בגלל הריח שנוצר אח"כ בכל המטבח חחחחחחחח

אני ניישאתי לבחור לא מהעדה, בשבת הראשונה שהתארח בבית הורי, ראה מאכל זה לראשונה ו,,,,,,,,
הוא ממש לא הבין על מה ההתלהבות, ואפילו לא רצה להסתכל, האמת זה גם נראה לא מי יודע מה,

לאחר זמן מה, אמרתי לו עצום עיניים ורק טעם בקצה הכפית,
הוא טעם ו,,,,

ומאז לא יכול להפסיק,

אם קרה בטעות שלא הכנתי בשישי (מסיבות כלשהן)
הוא לא שוכח להעיר לי
 

Sודית

New member
בוייינה, הסבתא ברכה הזאת, חבל על הזמן -

איזה חילבה ואיזו כמות - לכל החברה, הא?

יופי של סירטונים.... למי שלא ממש יודע איך מכינים זה יופי.

תודה ששיתפת מוקה.....וכמו שאמרת כל אחד עושה את זה קצת אחרת,
כמו בספגטי כל אחד עושה לו רוטב קצת אחר - לפי הטעם, זה הכי חשוב.

אגב יש כאלה שגם מבשלים את החילבה, אני חושבת הצנענים.
יש לי חברה שעושה כך ושמה הרבה קוזברה בפנים, אני פחות אוהבת.

והסיפור שלי על חילבה קצת מצחיק אותי..... עד היום.
אני לא יכולה לבטא את ה - ח' כמו התימנים ותמיד כשהייתי
אומרת חילבה אבי היה אומר לי - "את לא יכולה לדבר כמו בן אדם"
והוא היה אומר את זה במבטא תימני ואנחנו היינו מתפוצצים מצחוק.
הרגיז אותו שלא ביטאתי את החית "כמו שצריך"
 

מוקה22

New member
אגב, סבתא ברכה הכינה עם גרגירים, למיטב ידיעתי

וגם אני
משתמשת / קונה
חילבה
טחונה / גרוסה
והמחיר שלה יחסית , נורא זול
 

Sודית

New member
כן, שמתי לב.... יאמאנית אסלית

לא סומכת על אף אחד


אצלנו מאז ומתמיד עשו חילב רק מטחנה או גרוסה.
 

inbary1

New member
מוקה, תודה. אבל אני אעשה ביד...

אין לי מקצף, כי לאאופה בכלל.
אעשה עם מזלג...
 

inbary1

New member
sודית, את הקצפת החילבוש....LOL

אולי נארגן סדנה לאוכל תימני....?

ואלה, עשיתם אותי, ואת התוחס השמן שלי רעבים!!!
 

מוקה22

New member
בוקר טוב ענברי מיקסר מוט עולה כ-50 ש"ח

ויכול לשמש אותך יופי למטרה זו, לי יש מיקסר קטן (גם של 50 ש"ח) שמשמש רק למטרה זו,

ו,,,,,,,בלי קשר, מה שנשאר לי מהשבת, לוקחת לעבודה, יש לי פה 2 חברות שנהנות להשתתף איתי ב-"חגיגה"
אם תרצי, אביא כמות נוספת בשבילך, אשלח לך במסר פרטי את הכתובת, ובואי לקחת ממני,

אני במרכז ת"א,

ו,,,יש בכרם כמה שמכינים מרק וחילבה לא רעים בכלל,
המסעדה הכי מפורסמת , עם המנות הכי טעימות (לדעתי)
זו של > שמעון שהוא כבר ז"ל, אבל אשתו ובנותיו ממשיכות את העסק, כמעט כמוהו,
בזמנו הלכתי כמה פעמים למסעדה הקטנטונת הזאת, שתמיד מלאה סועדים ,גם אשכנזים
גם כשלא אוכלת עוברת משם רואה אותם (אלה שיושבים בחוץ) אוכלים, מזיעים ובוכים חחחח
יצא לי לראות גם הרבה ידוענים שם,
חוויה מומלצת





אגב,
עם מזלג אי אפשר, ועם הכף, זמן ההקצפה יכול להגיע גם לחצי שעה,
בו בזמן שעם המיקסר / מקצף 5 דקות גג


בתמונה, זו, נראה לי "רק" חילבה עם מלח ולימון, ללא תוספות, וליד זה לחוח
 

Sודית

New member
אהלן מוקה, איך קוראים למסעדה, שמעון?

בכרם יש כמה וכמה מסעדות שוות של מאכלים תימניים אסלים.
בכלל זו חוויה להסתובב שם היום.....יום ולילה שם עמוס באנשים.
 

inbary1

New member
אז sודית, אולי גם תארגני

יום כיף בכרם...?

אחרי פסח כמובן בגלל החמץ...

אני אישית לא שומרת כמובן, אבל יש כאלה שכן.

תודה.
 
למעלה