מחזור מכירות של קונדיטוריה

מחזור מכירות של קונדיטוריה

שלום, האם למישהו יש מושג מהו מחזור מכירות ממוצע של קונדיטוריה (עוגות, עוגיות, לחמים) למכירה עצמית (ללא שיווק למקומות מכירה נוספים), כשהמקום מוכר גם קפה לקחת. תודה רבה!
 

aviv1211

New member
שאלת שאלה מוזרה

יש קונדיטוריות צולעות ויש קונדיטוריות שעושות המון כסף . מה שחשוב הוא ותשימי לב למה שאני אומר - זה לא כמה אתה מגלגל אלא כמה יש לך נטו בסופו של יום...יש המון עסקים שמגלגלים מספרים יפים העיקר למכור בכל מחיר וללא רווח אז יש להם על הנייר מספרים יפים אבל בתכלס עם קצת כסף בסופו של יום לכיס.
 
את הטיפים הטובים ביותר תקבלי

לכשתעבדי תקופה מסוימת בקונדיטוריה שתוצרתה טעימה טריה ואהובה על הציבור
 
ומתכוונת לפתוח מקום משל עצמי...

יש לי את כל העלויות, תמחורים ותכנית עסקית ממש מסודרת. הפרט היחיד (והכי חשוב) שחסר לי הוא רמת הביקוש...
 
לקפוץ למים או

קונדיטוריה זה ענין של טעם. את צריכה ליצור ביקוש למוצרים שלך, כי למוצרי אפיה יש ביקוש. בתוכנית העסקית שלך חסר כמובן המרכיב החשוב ביותר - תחזית הכנסות. שתי הצעות: 1. לערות תצפית ורישום על קונדטוריה בסביבה, בפרט ביום חמישי ששי. המחירים פחות או יותר ידועים. תנסי לזהות לאיזה מוצר יש ביקוש גדול (בורקס?) 2. דוכן במרכז מסחרי. בהצלחה,
 

shahar1ke

New member
מחזור מכירות

לשאול על מחזור מכירת של קונדטוריה זה כמו לשאול איפה יש מסעדה טובה.... זה תלוי במיקום העסק, גודלו של העסק, יכולת ההכלה של העסק (כמה לקוחות הוא יכול לספק בזמן נתון), רמת המחירים, מקצועיות העובדים ועוד ועוד... כדאי למקד את השאלה למה הממוצע לקוח שאליו אני צריכה לשאוף בקונדטוריה אשר נותנת גם שירות של בית קפה נעשה תרגיל קטן אם אני לוקח מקום עם מיקום טוב שיכול לתת שירות ל 300- 500 לקוחות ביום (מזה כמובן נגזרים המון דברים כגון רמת הוצאות של שכירות עובדים חשמל וכיוב) ממוצע הלקוח שלך צריך לנוע בחישוב גס מ 40 שח ומעלה כדי להרוויח. אם הנתונים אחרים ממה שכתבת בתוכנית העסקית שלך אשמח להתיחס
 

nini11111

New member
ערכי סקר שוק קטן משלך

צאי לרחוב לאזור שבו את מתכוונת לפתוח ושאלי עובירם ושבים. שאלי את הדיירים שגרים באזור. הכיני מגש עם טעימות וזה ייתן לך כיוון. אפשרות נוספת צאי לשווקי יום שישי במרכזים מסריים שאוכלוסיית הייעד שלהם דומה לשלך, ושאלי את הקונים וגם את המציעים זה ייתן לך המשגה על השוק והמון טיפים בהצלחה
 

ofer309

New member
חשוב להבין ולהפניןם את ההבדל בין

דיעות / אמונות לבין עובדות מוצקות כאשר חסר לך רמת ביקוש לעולם לא תוכלי לדעת למה באזור מסויים הביקוש מועט ובאחר הוא רווי
 

paretomc

New member
כמה עולה חליפה ליתום

המכירות של קונדיטוריה תלויות בקשר ישיר בכל אחד מהפרמטרים הבאים ביחד ולחוד: מיקום - תעבורה של קהל שעות פתיחה וימי פתיחה (כולל שבת או ללא שבת) כשרות סוג הקהל איכות הסחורה מחירים מגוון מספר עובדים פרסום מודעות הציבור תחרות איזורית ומקומית כולל תחליפים אופי השירות במקום מצב כלכלי מקומי מצב המשק שטח פיזי מזל אני מציע לך ללכת מהפרט אל הכלל: לנסות לפלח את המוצרים העיקריים שתמכרי (מאפים, קפה ומאפה, עוגות סוג 1, עוגות סוג 2, פיצות, שתייה קלה וכו') לפי כמות מכירות ל 100 לקוחות ולפי מחיר לכל סוג פריט מכאן לנסות להגיע לחלוקה של יום העבודה - לכל יום בשבוע פורמט שונה (ראשון, שני, חמישי, שישי, מוצ"ש...) ולכל שעה ביום ערך שונה - בוקר מוקדם, לפנה"צ, צהרים... מבחינת היקף מכירות - כמות הלקוחות שיכנסו ומה ירכשו. לנסות להכפיל ולראות לאן מגיעים להגיע עם הנתונים לקונדיטוריה בעלת מאפיינים דומים ולנסות להבין בשיחה עם בעל הבית או מתצפית על המקום את ההיקפים. אגב, אם אין לך את הפרטים הנ"ל אז אין לך ממש תכנית עסקית... בהצלחה, ניר
 

כושי 777

New member
ההצלחה היא מדע

אם מתקיימים התנאים מתקבלת תוצאה אמר המחזאי אוסקר וויל
 
שלום למתענינת

אני לא חושב שיש דבר כזה מחזור ממוצע וגם אם כן יש זה לא נתון שאמור לתת לך כלים נכונים לקבל החלטה האם לפתוח קונדיטוריה משלך או לא. הצלחה של עסק מורכבת משילוב של גורמים כגון : מוצר איכותי,שירות טוב, מחיר סביר, מיקום טוב ( רצוי עם חניה), תמחור נכון ועוד...
 
למעלה