אנסה לעזור לך ..
תראה בעיקרון כל ההתנהלות עם מקטרת היא קצת בעייתית במובן מסוים וגם טיפה טקסית במובן אחר .. קצת כמו סיגרים ששם הפרוצדורה קצת שונה אבל הקונספט של הטקסיות נשאר .. נתחיל מההתחלה , בהנחה שקנית מקטרת סבירה ומעלה היא צריכה להיות "משוחררת" לא סתומה והמעברים שלה נקיים. קנית כלי ניקוי שם יש לפחות 2 "ידים" 1- "מהדק" מן משטחת כזאת קטנה , 2- כף קטנה , 3 - חותר , מן מחוג דק - בשביל לנקות את המעברים בדרך כלל . עכשיו לעיניין ההכנה , קח מעט מהטבק ושים בתוך המקטרת , נסה להתחיל עם חצי מקטרת ולא עם דחיסה מלאה , בוא נגיד חצי מקטרת במצב "נפוח" לאחר מכן קח את המשטחת מהכלי לניקוי שלך ותהדק בעדינות מלמעלה ובכך תיצור מן משטח ישר של טבק בתוך המקטרת , כמובן שהנפח יורד קצת , . תוכל להוסיף קצת אם זה מעט מידי לטעמך , (שוב אני ממליץ להתחיל עם חצי מקטרת בהתחלה . ) לאחר מכן ההדלקה , שים את המקטרת בפה , וקרב מקור אש אל פתח המקטרת מלמעלה אני מעדיף גפרורים טובים מכיוון שאין להם ניחוחות של גז נפט דסל סולר דיזל ושאר חומרים דליקים ונדיפים אחרים . הדלק גפרור וקרב את הלהבה באופו מאוזן אל מעל הטבק במעלה המקטרת כאר אתה שואף אל הפה אוויר מתוכה , הלהבה אמורה לשנות זוית כלפי מטה ולגעת בטבק ובכך להדליק אותו פמפם עם הפה ושאוף אוויר באופן קצוב עד שתראה שהמשטח המהודק במקטרת הפך להיות "שרוף" בעיקרון אתה כרגע "דלוק"
עכשיו מה שנשאר זה להשאיר את המקטרת במצב הזה , שים לב מקטרת היא בערך כמו סיגר אם אתה "שוכח" לקחת שאיפה מידי פעם הטבק פשוט יכבה ותצטרך להדליק שוב עם גפרור נוסף או מצית .. המון אנשים גם מכסים את פתח המקטרת ביד שמחזיקה אותו במן תנועת "מכסה" כאילו אתה מכסה ארובה ופותח לאוויר בתנועה הזו אתה מייצר או יותר נכון שולט בכניסת האויר לתערובת .. נסה לכסות את הפתח ולקחת שאיפה , בזמן הזה אתה יוצר מן ואקום נוח בתוך המעברים ובפתיחה אתה מכניס אוויר נוסף לבעירה כך אתה נהנה מדי פעם מזה וממשיך להנות מהטבק המשובח שקנית .. (מקווה שהשקעת בזה
) בהצלחה ותהנה .