עוגת קטסטרופה של קרין גורן - מושלמת!!!
שלום לכולם, אז אחרי שבוע מרגש של הצעת נישואים מרגשת,נכנסה בי רוח של מתוקים ומי עם לא, קרין גורן שיכולה לספק לי את היצר במידיי. פתחתי את הספר "סודות מתוקים", השתמשתי במה שיש בבית ויצא מושלם. (אפילו אבא שלי שאל אם העוגה קנוייה.....
) עוגת שוקולד קטסטרופה של קרין גורן המצרכים לתבנית 24: חומרים: 7 ביצים קרות מהמקרר 400 גרם שוקולד מריר 200 גרם חמאה 3 כפות ליקר קפה (או ליקר אחר שאוהבים - אני השתמשתי בליקר דבש) אופן ההכנה: 1) מחממים תנור ל 150 מעלות, מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים). 2) במיקסר מקציפים את הביצים 8 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף סמיך ובהיר. 3) בינתיים ממיסים שוקולד וחמאה. טורפים 1/3 מקצף הביצים לתוך תערובת השוקולד המומס. מקפלים פנימה ליקר. מקפלים את יתרת הקצף עד לקבלת תערובת אחידה. 4) יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה (אני שימנתי את התבנית עם חמאה) ואופים כ 45 דקות, עד שפני העוגה מתחילים להיסדק והיא יציבה בקושי. העוגה לא תיראה מוכנה לגמרי וזה בסדר. מוציאים מהתנור ונותנים לעוגה להצטנן לחלוטין. מעבירים למקרר לעוד שעתיים לפחות. 5) פורסים את העוגה בעזרת סכין טבולה במים רותחים, אפשר להגיש קר או בטמפ` החדר.
שלום לכולם, אז אחרי שבוע מרגש של הצעת נישואים מרגשת,נכנסה בי רוח של מתוקים ומי עם לא, קרין גורן שיכולה לספק לי את היצר במידיי. פתחתי את הספר "סודות מתוקים", השתמשתי במה שיש בבית ויצא מושלם. (אפילו אבא שלי שאל אם העוגה קנוייה.....