תחליף לטפיוקה ?

daniela21

New member
תחליף לטפיוקה ?

אני אופה לאחרונה מאפים שמבוססים בין היתר על קמח טפיוקה, עם קמחים נופסים שמתאימים לי (אורז ותפו"א). הטפיוקה מחליפה את התירס ועוזרת למאפה להיות יותר יציב ואכיל.הבעיה שלי היא עם טעם הלוואי שמזכיר לי כל פעם סבון.. הרגע אכלתי פיתה כזו וממש הרגשתי שאני מכניסה חומר ניקוי לפה. חשבתי שאם אקנה טפיוקה של חברה אחרת זה ישנה, אבל לא, כנראה שזה הטעם ואין מה לעשות חוץ מלמצוא לזה תחליף. אז במה אפשר להמיר קמח טפיוקה? אני לא יכולה לצרוך קמח תירס, קורנפלור או קמחים על בסיס קטניות כמו סויה וחומוס. האם קמח קינואה יהיה בסדר? אולי שילוב של קמח אורז מלא ואורז לבן? אולי כמות כפולה של קמח תפו"א? ואולי יש דרך כלשהי לטשטש את טעם הלוואי של הטפיוקה (כמו למשל שלימון עוזר לטשטש ריח של ביצה)? תודה לעוזרים!
 

galiatomer

New member
הי

אני לא יודעת במה להחליף קמח טפיוקה, אבל צריך לקחת בחשבון שגם לקמח קינואה יש טעם מאוד דומיננטי, שצריך להתרגל אליו.
 

Tami661

New member
טפיוקה הוא עמילן ולכן רק עמילן יכול איכשהוא

להוות לו תחליף. מאחר ועמילן תירס יורד מהפרק - נותרנו עם עמילן תפא"ד שגם ככה הוא מרכיב דומיננטי בתערובת הקמחים שלך. מאידך... הייתי מנסה לשלב מעט מאוד (אבל ממש ממש מעט כי אחרת תצא לך יציקה...) קמח אורז דביק עם קמח תפא"ד (בואי נאמר יחס של כף לכוס) כדי לנסות לקבל את המרקם הדביק של העמילן. בהצלחה אגב... את יודעת כבר מה דעתי על טעם הלוואי של הטפיוקה (ולמה נדיר שהוא יככב אצלי במתכונים
) ולכן מבינה אותך מאוד
 
למעלה