תחליף לטפיוקה ?
אני אופה לאחרונה מאפים שמבוססים בין היתר על קמח טפיוקה, עם קמחים נופסים שמתאימים לי (אורז ותפו"א). הטפיוקה מחליפה את התירס ועוזרת למאפה להיות יותר יציב ואכיל.הבעיה שלי היא עם טעם הלוואי שמזכיר לי כל פעם סבון.. הרגע אכלתי פיתה כזו וממש הרגשתי שאני מכניסה חומר ניקוי לפה. חשבתי שאם אקנה טפיוקה של חברה אחרת זה ישנה, אבל לא, כנראה שזה הטעם ואין מה לעשות חוץ מלמצוא לזה תחליף. אז במה אפשר להמיר קמח טפיוקה? אני לא יכולה לצרוך קמח תירס, קורנפלור או קמחים על בסיס קטניות כמו סויה וחומוס. האם קמח קינואה יהיה בסדר? אולי שילוב של קמח אורז מלא ואורז לבן? אולי כמות כפולה של קמח תפו"א? ואולי יש דרך כלשהי לטשטש את טעם הלוואי של הטפיוקה (כמו למשל שלימון עוזר לטשטש ריח של ביצה)? תודה לעוזרים!
אני אופה לאחרונה מאפים שמבוססים בין היתר על קמח טפיוקה, עם קמחים נופסים שמתאימים לי (אורז ותפו"א). הטפיוקה מחליפה את התירס ועוזרת למאפה להיות יותר יציב ואכיל.הבעיה שלי היא עם טעם הלוואי שמזכיר לי כל פעם סבון.. הרגע אכלתי פיתה כזו וממש הרגשתי שאני מכניסה חומר ניקוי לפה. חשבתי שאם אקנה טפיוקה של חברה אחרת זה ישנה, אבל לא, כנראה שזה הטעם ואין מה לעשות חוץ מלמצוא לזה תחליף. אז במה אפשר להמיר קמח טפיוקה? אני לא יכולה לצרוך קמח תירס, קורנפלור או קמחים על בסיס קטניות כמו סויה וחומוס. האם קמח קינואה יהיה בסדר? אולי שילוב של קמח אורז מלא ואורז לבן? אולי כמות כפולה של קמח תפו"א? ואולי יש דרך כלשהי לטשטש את טעם הלוואי של הטפיוקה (כמו למשל שלימון עוזר לטשטש ריח של ביצה)? תודה לעוזרים!