תשובות
את המתכון שלחתי לך למייל אבל אוסיף אותו שוב.
 
הבצק- אני שמה גם שמן (חצי כוס שמן על קילו אאל"ט) וגם חמאה (או מחמאה אם רוצים פרווה)- 1/2 חבילה.
 
לסיר מרק ענק:
1.5 ק״ג בשר בקר לבישול ארוך, חתוך לקוביות בגודל ביס/שני ביסים
2 בצלים גדולים, קצוצים
4-5 גזרים קלופים, חתוכים לעיגולים
1 פחית שעועית ברסק עגבניות
2-3 תפוחי אדמה, קלופים, חתוכים לקוביות.
400 גרם רסק עגבניות
כחצי ליטר ציר עוף או בקר (אם אין תחליפו באבקת מרק לפי הצורך)
מלח, פלפל שחור גרוס ומעט פפריקה מתוקה.
שמן זית לטיגון.
מים
1.בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים בו את הבצל עד שנהיה מעט זהוב. מוציאים.
2. אם יש צורך מוסיפים עוד טיפה שמן ומטגנים את הבשר עד סגירה.
3. מחזירים פנימה את הבצל, ומכניסים את הגזר ותפוחי האדמה. מטגנים תוך כדי ערבוב מפעם לפעם.
4.מוסיפים את השעועית, רסק העגבניות, וקצת מלח-פלפל ופפריקה. מוסיפים את הציר/אבקת מרק ומים בנדיבות, שיכסה את כל הירקות ואפילו יותר.
5.מביאים לרתיחה, מנמיכים, ומבשלים במשך כמה שעות עד שהבשר מתרכך (לא זוכרת כמה זמן בישול לקח. בטח שעתיים פלוס) ומתקנים טעמים במידת הצורך. זייהו